Noir collection (Tmavá čokoláda)

Přehled

Ecuador

Boby Nacional mají velmi vysoký obsah kakaa což činí jejich chuť bohatou na aroma a velmi jemnou, ale zároveň i přesně vyváženou.

Při ochutnání ve vás tato čokoláda vyvolá vůni čerstvých květin se zemitým podtónem.

Costa Rica

Je to silná čokoláda s nahořkle kávovým podtónem. Její jedinečnou chuť dotváří aroma kouře a dřevin.

  • Obsah kakaa min 64,5%
  • Kakaové boby Trinitario
  • Aroma: hořké, kouřové, dřevité, kávové
  • Zpracovatelnost:
    • Temperování při nižších teplotách než u klasické čokolády
    • Dobrá pro mousse, ganache, náplně

Papua New Guinea

Tato čokoláda je charakteristická vůní whisky a kouře a lehkým podtónem kakaových kyselin. Má jemnou tabákovou příchuť a houbové aroma a právě proto, je radostí pro všechny gurmány a labužníky.

  • Obsah kakaa min 64,5%
  • Kakaové boby Trinitario
  • Aroma: tabákové, kouřové, whisky, kyseliny
  • Zpracovatelnost:
    • Temperování při nižších teplotách než klasická čokoláda.

Peru

Má nahořklou čokoládovou chuť s příchutěmi čerstvého a sušeného ovoce.

  • Obsah kakaa min 64,5%
  • Typ kakaových bobů Criollo a Trinitario
  • Aroma: hořká čokoláda, sušené ovoce
  • Zpracovatelnost:
    • Temperování na nižší teplotu než klasická čokoláda
©Chocogastro, s.r.o. 2014